Betrokkenheid van bedrijven bij de grofste mensenrechtenschendingen

De VCO kennistafel ESG organiseert op 6 december een bijeenkomst over de betrokkenheid van bedrijven bij de grofste mensenrechtenschendingen in het kader van de Week van de Integriteit.

Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.


23_juni_acteren_of_negeren_.jpg

Wat is ongewenst gedrag?

Als je het in je organisatie zou rondvragen zou je op verschillende antwoorden stuiten. Organisaties kunnen niet langer reageren met "Dat was een grapje" of "zo was het niet bedoeld". De discussies sinds het programma Boos! maken duidelijk dat organisaties er rekening mee moeten houden dat gedrag dat door iemand als ongewenst wordt ervaren ongewenst is. Op het seminar van 23 juni riep Heleen Hoynk van Papendrecht organisaties op om te bespreken wat (allemaal) ongewenst is en hoe het dan wel moet. Cora Wielenga nam de aanwezige compliance en ethics professionals mee in rollen van de vertrouwenspersoon, klachtencommissies, leidinggevende en de compliance professionals. Vanuit haar brede en langdurige ervaring met ongewenst gedrag stelden onze gasten de juiste vragen om de deelnemers aan het denken te zetten en vooruit te helpen. Een veilige organisatie is de basis voor een integere organisatie. Slidedeck elders op deze pagina; beeldmateriaal volgt!

Schermafbeelding_2022-05-26_om_07.32.26.png

Dinsdag 10 mei 2022

Het kan weer LIVE 15:00u ALV VCO en va 17:00 u Anti-corruptie: CPI en preventie:

Ontmoet vakgenoten en stel je vraag: Lousewies van der Laan (directeur Transparency International) en Robert Hein Broekhuijsen (IVY) delen hun inzichten voor VCO-leden.

Olympisch Stadion Amsterdam

Mis het niet en meld je aan!


Ongewenst Gedrag: Acteren of Negeren 23-06-2022

Bestandsnaam Bestandsgrootte
VCO_ESG_23_juni_Ongewenst_Gedrag_def.pdf 4.7 MB